06 26 76 95 05 info@capelsedijkloop.nl
Geschiedenis

Op de tweede zaterdag van januari 2005 vierde founding father Menno Lieven zijn verjaardag met de hardloopgroep waar hij trainer van was. Voorafgaand hieraan liepen 8 leden daar van ook één van de trainings-‘ronden’ van Menno. Oftewel over het fietspad vanaf de Algeratunnel, tot aan het einde van het fietspad onder de Van Brienenoordbrug en de zelfde route weer terug. Iedereen kreeg voor de grap een van de startnummers die Menno had gedragen bij zijn laatste 8 wedstrijden. De groep startte tegelijk en degenen die waren gefinisht, haalden de anderen op waarna iedereen weer gezamenlijk over de finish kwam. Dit was de eerste editie van de Dijkloop.

Het jaar daarna werd deze loop de Capelse Dijkloop genoemd, naar de Dijkloop in Schoonhoven. De opzet veranderde: er werd van iedereen een verwachte eindtijd op basis van precies 6000 meter ingeschat. Des te sneller iemand was ingeschat, des te later startte diegene. Ieder jaar steeg het aantal deelnemers omdat de trainingsgroep groter werd maar ook omdat er steeds meer mensen werden uitgenodigd om mee te doen of zelf belangstelling toonden.

Sinds de 7e editie wordt er gebruik gemaakt van een digitale klok.

De 9e editie was anders van opzet. De deelnemers werden in 8 groepenvan 6 personen ingedeeld. Des te sneller de groep, des te verder weg was het keerpunt. De afstanden varieerde daardoor tussen de circa 5000 en 8000 meter. Iedereen startte tegelijk en finishte dus ook bijna op het zelfde moment. De eerste 3 lopers en de winnaar van elke groep ontvingen een beker.

Daarnaast werd er voor het eerst ook nog een tweede start gehouden, namelijk voor Alpe d’Huzes. Hieraan deden ruim 20 deelnemers mee, waardoor we in 2014 ruim 70 deelnemers hadden. De opbrengst voor Alpe d’Huzes was 300 euro en we hadden voor het eerst twee sponsors: C1000 in Capelle aan den IJssel. Zij zorgden voor alle versnaperingen voor alle aanwezigen en attenties voor de vrijwilligers. PAC stelde de digitale klok gratis ter beschikking.

Vanaf 2015 wordt er voor de huidige vorm gekozen.

Designed By Joolu Themes