06 26 76 95 05 info@capelsedijkloop.nl
Ons Goede Doel

De volledige winst van de Capelse Dijkloop 2016 gaat naar het Longfonds.

longfonds_logo

 

Voor de elfde editie hebben we wederom gekozen voor het Longfonds als Goed Doel. We proberen de opbrengst zo hoog mogelijk te krijgen door de kosten tot een uiterst minimum te beperken. De organisatie en de vrijwilligers krijgen daarom ook geen financiële vergoeding. De opbrengst komt volledig uit de inschrijfgelden en verkoop van de loten.

 

Onze longen zijn van levensbelang. Ze brengen zuurstof naar elke cel in ons lichaam. Het Longfonds wil gezonde longen gezond houden en strijdt tegen longziekten.

Het Longfonds (voorheen Astma Fonds) wil longziekten voorkomen en mensen met een longziekte goede zorg geven. Wetenschappelijk onderzoek legt daar de basis voor. Het Longfonds heeft drie wetenschappelijke dromen:

  • een vaccin tegen astma
  • kapotte longen repareren
  • een betere behandeling van ernstige longziekten

Door topwetenschappers wordt vooruitgang geboekt. Dat zijn soms kleine stappen. Maar het Longfonds heeft ook grote doorbraken gerealiseerd, die niet voor mogelijk werden gehouden. In bijna 60 jaar maakte het Longfonds groot verschil in de wetenschap: er kwamen betere behandelingen, revalidatie bij longziekten, nieuwe medicijnen en patiënten kregen een stem in onderzoek.

Onderzoek kost veel tijd en geld, maar is belangrijk in de strijd tegen longziekten. Elk jaar maakt het Longfonds met miljoenen euro’s tientallen onderzoeken mogelijk.

Designed By Joolu Themes